Korupcija prasideda nuo parduoto balso

Pateikiu atsakymus, į dažniausiai užduodamus klausimus, pasibaigus rinkiminei kampanijai į LR Seimą 2008 metais.

Buvo pasigirdę raginimai perskaičiuoti balsus Jurbarko rinkiminėje apygardoje. Buvo kalbama apie galimus papirkimus, rinkėjų vežiojimus ir t.t. Ar pritartumėte tokiam VRK sprendimui ? 

Gana skeptiškai žiūriu į galimybę perskaičiavus balsus ką nors pakeisti, nes nebuvo tinkamai įformintų raštiškų protestų Jurbarko apygardos rinkiminei komisijai.

Apie bandymus papirkti rinkėjus man taip pat teko girdėti, tačiau tai nėra pagrindžiama objektyviais faktais. Matyt tai liks tų rinkėjų sąžinės reikalas, kai parsiduodami, pagimdo tokį žalingą reiškinį, kaip korupciją.

O korupcija prasideda nuo parduoto balso. Ir visai nesvarbu ar už cigarečių pokelį, ar už butelį, ar už keletą litų. Juk tie kas pirkdami balsus išleidžia pinigus, paskui tikisi šias išlaidas ir padengti su kaupu. Tai skatina įtakoti išrenkamus politikus.

 

Rinkimai baigėsi ir rezultatai byloja: Jurbarkas nebus atstovaujamas valdančioje daugumoje. Ar to tikėjotės ?

Šiandien objektyviai imtis vertinti rinkimų rezultatus negaliu. Turi praeiti šiek tiek daugiau laiko, per kurį daug kas paaiškės ir išryškės.

Na o dėl valdančios daugumos, galiu pasakyti tik tiek: nuo asmeninės Seimo nario veiklos ir kompetencijos priklauso gebėjimas, net ir būnant opozicijoje, turėti įtaką valdančios daugumos sprendimams. Tai galiu teigti iš savo asmeninės darbo patirties, kurią gavu pozicijoje ir opozicijoje.

Nors prioritetinė galimybė Jurbarkui gauti valstybės paramą, pagal probleminės teritorijos statusą bus tik iki 2012 metų.

 

Kuo numatote užsiimti artimiausiu metu ? Ar neišvyksit į Vilnių ?

Norisi bent keletą savaičių pailsėti. Gaunu gana įvairių pasiūlymų, kuriems apmastyti reikia laiko ir ramesnės aplinkos. Turiu bent kelis ir savo sumanymus, kuriuos turiu gerai apgalvoti.

O dėl Vilniaus mano nuomonė tokia: ten galima mokytis, užsiimti politika ar verslu, bet ne gyventi. Gyvenimo kokybė ten tik iš išorės atrodo patraukliai. Todėl pakartosiu, tai ką esu teigęs ir anksčiau: savo ilgalaikę ateitį sieju su Jurbarko kraštu, kuriame gyvenu.

 

Tai pat žiūrėkite

UŽ KĄ BALSUOTI, O UŽ KĄ GALI BŪTI ITIN PAVOJINGA!

Už ką balsuoti?             Pastarosiomis dienomis šį klausimą man užduoda vis dažniau. Neturiu jokio noro …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *