NE TIK DVIRAČIŲ PROFESIONALAMS, BET IR MĖGĖJAMS – MTB BALTIC CUP 2016

PLAKATAS 20162016 m. birželio 11–12 d. Pašvenčio girininkijoje (Jurbarko r.) jau antrus metus iš eilės startavo „24h MTB Baltic Cup“ 1 etapo varžybos, kuriose dalyvavo per 120 dalyvių. Antrasis etapas rugpjūčio 27–28 d. vyks Ogres Zilie kalnų trasoje Latvijoje (http://xco.lv/en/).

Šios varžybos į Jurbarko kraštą 2015 metais atkeliavo, Centro-klubo „Geras“ prezidentui Dariui Kalinauskui pasiūlius viešosios įstaigos „Dviratai“ steigėjams Dariui Pekarskui, Linui Vainiui ir Arūnui Rutkauskui įgyvendinti šių varžybų idėją Pašvenčio girininkijoje. Gavę pritarimą iš Jurbarko miškų urėdijos ir Jurbarko rajono savivaldybės vadovų jie jau antri metai iš eilės garsina Jurbarko krašto galimybes puoselėti dviračių sportą ir turistinius maršrutus.

Nuotraukoje iš kairės: Arūnas Rutkauskas, Darius Pekarskas, Darius Kalinauskas ir Linas Vainius.
Nuotraukoje iš kairės: Arūnas Rutkauskas, Darius Pekarskas, Darius Kalinauskas ir Linas Vainius.

Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šio renginio organizatoriai ir dalyviai ištesėjo 2015 metais man duotą pažadą surengti varžybas Jurbarko rajono savivaldybės Pašvenčio girininkijoje 2016 metais.

Jurbarko rajono savivaldybė suinteresuota tokiais renginiais, kurie savo reikšme peržengia rajono ribas ir sudaro sąlygas pakviesti ne tik Lietuvos, bet ir šalia esančių valstybių dviračių sporto profesionalus ir mėgėjus.

Kol kas matau nepilnai išnaudojamas mūsų galimybes naudingam bendradarbiavimui ateityje, pakviečiant dalyvauti ir prie šių varžybų prisidėti ne tik dviratininkus, bet ir Jurbarko krašto verslininkus, kurie galėtų pasiūlyti savo paslaugas (maitinimo, apgyvendinimo, pramogų) 2 – 3 dienas vykstančio renginio dalyviams ir kartu su jais atvykstančių „palaikymo“ komandų nariams.

Tikėkimės, kad šios varžybos taps tradicinėmis ir garsins ne tik varžybų nugalėtojus, bet ir mūsų unikalų Jurbarko kraštą.

Na o tiem kas neturėjo galimybės iš arčiau pamatyti šio renginio siūlau pasižiūrėti video akimirkas:

Šiek tiek informacijos apie rungtis ir jų specifika

„24h MTB Baltic Cup“ įskaitoje ištvermingiausi dviratininkai lenktyniavo vyrų „solo“ 18–39 m. ir vyrų „solo“ 40+ amžiaus grupėse; moterų „solo“ atviroje; vyrų „dvejetų“, vyrų „ketvertų“ ir mišrių „ketvertų“ (2 vyrai+2 moterys) atvirose grupėse. Šiose grupėse rungtyniavo ir dalyviai, nepretenduojantys į „Baltic Cup“.

Jurbarke birželio 11–12 d. dviračių mėgėjai galėjo išbandyti ištvermę trijose grupėse: 6h laisvalaikio „solo“, „dvejetų“ ir „ketvertų“ komandose. Laisvalaikio grupėje neskiriamos vietos. Visiems dalyviams matuojamas nuvažiuotų ratų skaičius ir laikas, pateikiamas bendras rezultatų sąrašas. Dalyviai apdovanoti atminimo medaliais. Nesvarbu, kiek komandoje vyrų ir moterų. Visiems 6h dalyviams buvo organizuota speciali prizų loterija.

12 val. „Tamsos“ grupėje varžėsi „solo“ vyrai naktiniame etape nuo 21 iki 9 val. „24 val. MTB Dviratai Fun“ važiavo Mix6 grupė (3 vyrai+3 moterys).

Varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais ir atminimo dovanomis. Jurbarko rajono savivaldybės mero taurės buvo įteiktos 24 val. „solo“ nugalėtojams: moterų rungtyje I vietą laimėjusiai Ligai Actinai (Latvija) ir vyrų rungtyje I vietą laimėjusiam Sauliui Speičiui. Jurbarko rajono savivaldybės suvenyrais ir turistiniais bukletais buvo apdovanoti svečiai iš Latvijos.

Europos 24H MTB vyrų dvejeto čempionai Andrėjus Dolgovas ir Elijus Čivilis įsteigė specialų prizą vyrų dvejeto grupėms Jurbarke (I vieta 300 EUR, II vieta 200 EUR ir III vieta 100 EUR).

Foto akimirkų galerija

Šeštadienį:

Sekmadienį:


Papildoma informacija ir nuorodos:

Detalesnę informaciją apie varžybas bus galima rasti internetiniame tinklalapyje www.dviratai.lt . Apie Latvijos etapo informaciją galima rasti: http://xco.lv/en/ . Organizatorius VšĮ „Dviratai” ir „Biedrība”, „Briedis bedrē brikšķināja”. Partneriai Jurbarko miškų urėdija ir Jurbarko rajono savivaldybė. Prizai, fiesta Vila Baldininkas ir kompanija

Tai pat žiūrėkite

„PARTIZANO RAUDA“ pagal Leonard Cohen atliekamą dainą „THE PARTISAN“

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną minint. Kai Jurbarko bardų klubo nariai paragino mane …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *