PRISIMINTOS AFGANISTANO AUKOS

Šeštadienį, šių metų rugpjūčio 4 d. Jurbarko miesto Dainų slėnyje buvau pakviestas apsilankyti tradiciniame XVIII Respublikiniame IX tarptautiniame Afganistano karo veteranų bei kitų karinių konfliktų dalyvių asociacijos sąskrydyje.

Čia kaip niekada gausiai susirinko Afganistano karo veteranai ir jų šeimos nariai, draugai, pažįstami. Spalvotais marškinėliais ir vėliavomis pasidabinę renginio dalyviai atstovavo įvairius miestus ir šalis – Lietuvą, Rusiją ir kaimyninę Kaliningrado sritį. Dainų slėnis aidėjo nuo gausybės plojimų ir skambių ovacijų.

Apie 12 val. Jurbarko rajono Afganistano karo veteranų klubo pirmininkas Algirdas Kulikauskas paskelbė renginį atidarytu. Atidarymo metu kalbėjo Jurbarko meras Ričardas Juška, kiti sąskrydžio svečiai ir dalyvių atstovai. Šventės organizatoriai ir dalyvaujančių klubų atstovai pasikeitė atminimo dovanomis ir ženklais.

Tylos minute pagerbėme Afganistane žuvusiuosius. Uždegant žvakutes buvau pakviestas atlikti savo kūrybos dainą „Lietus”. Mano nuomone, žodžiai apie lietaus gimimą, augimą ir prasmingą mirtį, pagirdant ištroškusią žemę, kažkuo siejasi su daugelio Afganistane kritusių žmonių likimu ir atlikta misija:

„Rūsčioje audroje tarp žaibų ir laukimo

Užvaldytas tamsos paslaptingo likimo

Auga lietus…

Rusvoje šviesoje ant išdžiūvusios žemės

Lyg stebuklas trapus, išdidus ir bebaimis

Miršta lietus….”

Oficialiąją atidarymo dalį užbaigė Jurbarko sporto klubas „Kumite“, pasirodydami renginio organizatoriams, svečiams bei dalyviams. Vėliau prasidėjo įvairios sportinės užduotys ir atrakcijos.

Tokie renginiai neleidžia mums užmiršti ir ragina kaskart naujai įvertinti vykusį karą ir jo aukas. Tokie renginiai primena visuomenei ir politikams apie tuos, kurie vykdydami priesaiką kovoja aukodami savo gyvybes, sveikatą ir laimę toli nuo savos Tėvynės.

Tai pat žiūrėkite

“ANT KIENO ŽEMĖS VAIKŠČIOSIME RYTOJ?“ – tema LiCS Vilniaus skyriaus diskusijų klube

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *