Antroji dalyvių atranka į menų festivalį pavyko

Menų festivalio „PILIES AIDAS 2014” organizatoriai sėkmingai įgyvendino galimybę pasirodyti visiems norintiems savo gebėjimus pademonstruoti festivalyje, vyksiančiame rugpjūčio 30 dieną Panemunės pilyje. Atrankoje dalyvauti atvyko septyni atlikėjai iš dvylikos, jau anksčiau pareiškusių norą dalyvauti tokioje atrankoje.

Jurbarko miesto 755 metų jubiliejinės šventės metu Vinco Grybo muziejaus kiemelyje susirinkusiems žiūrovams gal kiek netikėta buvo išgirsti ir pamatyti jaunųjų atlikėjų, kūrėjų bandymus scenoje. Tai jau antroji atranka dėl teisės koncertuoti ir dalyvauti menų festivalyje „PILIES AIDAS 2014”. Pirmosios atrankos metu, matyt, daug kas suabejojo savo jėgomis, o gal viskas atrodė dar pernelyg toli ir tikėjosi suspėsiantys geriau pasirengti, tačiau organizatoriai negavo užpildytų anketų.

Menų festivalio „PILIES AIDAS 2014” atlikėjų ir muzikinių grupių pasirodymus vertino ši komisija:
Loreta Ševelienė – Jurbarko Antano Sodeikos meno mokyklos direktorė,
Deividas Bastys – žinomas visoje Lietuvoje ir už jos ribų dainų autorius ir atlikėjas,
Arūnas Danielius – Šakių rajono gitaristų klubo prezidentas,
Saulius Lapėnas – bardas, menų festivalio „PILIES AIDAS“ organizatorius.

Vertinimo komisija atsižvelgė ne tik į savo nuomonę vertindama atlikėjų meistriškumą, vokalinius gebėjimus, atliekamų kūrinių sudėtingumą ir sceninę laikyseną, bet stebėjo ir žiūrovų bei klausytojų reakciją, aplodismentus. Po rezultatų suvedimo tapo žinomi vardai tų, kurie bus pakviesti į menų festivalio sceną rugpjūčio 30 dieną Panemunės pilyje.

Trys dainuojamosios poezijos atlikėjai buvo pakviesti dalyvauti festivalio vakarinio koncerto metu, o girdėjusiems Igno Juškevičiaus (Jurbarkas) fortepijono garsus, buvo nuspręsta surengti Antano Sodeikos meno mokyklos auklėtinių koncertą Panemunės pilies konferencijų salėje.
Tarp dainuojamosios poezijos atlikėjų geriausiai pasirodė jau antrus metus iš eilės atrankoje sudalyvavęs dainuojantis savo kūrybos dainas Ignas Lapienis iš Raudondvario. Jis ne tik grojo ir dainavo, bet ir pritrė su lūpine armonikėle. Ignui menkai nusileido Vasarė Aniulytė (iš Šakių rajono), kuri pademonstravo gebėjimus dainuoti savo kūrybos dainas ir groti gitara. Jurbarko jaunimo tarpe jau gana žinomas Andrius Sabataitis atliko D. Razausko kūrybos dainas ir taip pat buvo pakviestas dalyvauti menų festivalio vakariniame koncerte.
Trumpalaikis lietus neišgąsdino nei atlikėjų nei klausytojų. Beveik pusantros valandos trukęs koncertas prabėgo akimirksniu ir nuobodžiaujančių neteko pastebėti.

Festivalis bus puiki proga po vasaros sugrįžusiems mūsų krašto žmonėms pabendrauti, atsipalaiduoti po darbymečio ir pasisėmus gerų emocijų bei jėgų toliau kurti Lietuvos ateitį.
_______________________

Menų festivalis „Pilies aidas” pradėtas rengti 2007 m. Festivalio centras – Vilniaus akademijai priklausanti rekonstruota Panemunės pilis, Jurbarko rajono savivaldybėje.
2013 metų gegužės mėnesio pradžioje Panemunės pilyje įvyko Vilniaus dailės akademijos surengtos Panemunės pilies vakarinio korpuso atidarymo iškilmės po ilgai trukusių restauravimo ir renovavimo darbų.
Daugiau nei 400 metų skaičiuojanti Panemunės pilis, dar vadinama Gelgaudų arba Vytėnų pilimi, yra vienas žymiausių Lietuvos architektūros ir kultūros paminklų. Vengrų kilmės dvarininko Jonušo Eperješo 1604 m. pastatyta pilis yra ryškiausias renesansinės rezidencinės pilies pavyzdys Lietuvoje. Tai ne krašto gynybai skirta tvirtovė, o tipiška XVII a. didiko pilis su gynybiniais įrengimais, gyvenamaisiais ir ūkiniais pastatais. Manoma, kad pilį statė architektas Petras Nonhartas,

Rasida Kalinauskienė,
menų festivalio „Pilies aidas 2014”
atstovė spaudai 8 633 71505
info@jurbarkiskis.lt
www.jurbarkiskis.lt

Tai pat žiūrėkite

FESTIVALIO „PILIES AIDAS 2014” SVEČIAI IR LANKYTOJAI (II)

Na o į festivalį iš lėto rinkosi vis daugiau atvykstančių svečių ir dalyvių…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *