SANTALKA LIETUVAI prasideda nuo KARTŲ SOLIDARUMO

ATVIRAS LAIŠKAS KRITIKUOJANTIEMS, KOMENTUOJANTIEMS IR NEAPSISPRENDUSIEMS dėl savo dalyvavimo, telkiant SANTALKĄ LIETUVAI

Net nebandysiu Jūsų klausti, kur buvote, ką veikėte ir ką galvojote, kai Centro partijos ir tautininkų vadai svarstė Judėjimo LYČ manifestą-kvietimą jungtis ir susijungus kurti SANTALKĄ LIETUVAI. Ne aš vienas puikiai pamenu Arvydo Juozaičio viešai išsakytus žodžius – „aš pats nesu derybų dalyvis, kai susijungsite – ateikite”.
Kuo visa tai baigėsi priminti?
Ogi tuo, kad nei vieni, nei kiti to savo kolegialiuose valdymo organuose net nesvarstę, pasiūlė rinkiminio sąrašo į LR Seimą apmatus, matyt užsimiršę, kad toks išankstinis sąrašas, kurio neįtakoja eiliniai „santalkiečiai” iš anksto panaikina bet kokią motyvaciją jiems telktis ir aktyviai dalyvauti, kuriant judėjimo „LIETUVA YRA ČIA” politinį sparną SANTALKĄ LIETUVAI.

Vienintelė iš dešimties partijų, atsiliepusių į manifestą „KARTŲ SOLIDARUMO SĄJUNGA” – aiškiai ir nedviprasmišaki kolegialiuose savo valdymo organuose (Prezidiume ir Taryboje) apsvarsčiusi manifesto-kvietimo jungtis teiginius, priėmė Arvydo Juozaičio siūlomas sąlygas.

Džiaugiuosi, kad reali SANTALKA LIETUVAI prasideda nuo KARTŲ SOLIDARUMO!

Į sunkiai vykstantį vienijimosi procesą žvelgiu, kaip į pasekmę priežasčių, kurios lemia tokį didelį tautos susiskaldymą ir nepasitikėjimą vieni kitais.

Pradžiai atkreipsiu Jūsų dėmesį į mano akimis žiūrint, susiklosčiusi nenormali situacija Lietuvos valstybėje, privertė bene didžiausią gyventojų dalį sudarančiam pensininkų socialiniam sluoksniui imtis politinės kovos už teisę turėti orią senatvę. 2007 metais buvo įkurta Lietuvos pensininkų sąjunga.

Po 10-ies metų 2017 metais ši partija pasivadino Kartų solidarumo sąjunga. Spėju, kad tokį sprendimą lėmė suvokimas jog viena ar kita socialinė grupė, darydama įtaką likusioms kitoms ir atvirkščiai, vargu ar sulauks išskirtinio dėmesio pribrendusioms problemoms tik dėl su kiekvienais metais ryškėjančios socialinės atskirties.

Klestėjimo ir gerovės siekiančioje valstybėje gyvybiškai būtina harmonija tarp visų socialinių grupių įmanoma, kai tarp pačių piliečių atsiranda suvokimas jog viena ar kita socialinė grupė daro įtaką likusioms ir atvirkščiai.

Nepasirūpinus pensininkais, niekas neįtikins nei jaunimą, nei dirbančiuosius, kad Lietuvoje įmanoma tikėtis orios senatvės sąlygų. Kol jaunimas matys ir girdės nusiskundimus iš savo tėvų ir senelių, tol visos pastangos susigražinti juos iš daugiau išsivysčiusių šalių bus bevaisės.

SANTALKA LIETUVAI tik prasideda, tad durys atvertos visiems, kas prioritetą atiduoda vertybiniam pradui ir mato poreikį tarnauti piliečiams, kovoti už tautos ir Lietuvos valstybės išsaugojimą, o ne siaurų partijos viršūnių interesų tenkinimą.

Visą manifesto tekstą galite perskaityti, atsiuntę šį PDF dokumentą: https://www.slapenas.lt/wp-content/uploads/2020/01/LYC-MANIFESTAS-1.pdf

Tai pat žiūrėkite

LENKŲ MAŽUMĄ SUDARANTYS GYVENTOJAI, PIRMIAUSIAI YRA LIETUVOS PILIEČIAI

Kaip jau esu rašęs savo straipsnyje „Tikrų kovu debatuose nebuvo, kaip ir pačių debatų“, taip …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *