KAS PATS GEIDŽIAMIAUSIAS INVESTUOTOJAS LIETUVOJE?

LR Seimo frakcijos LIETUVOS GEROVEI organizuotoje spaudos konferencijoje 2019-10-30 dar kartą įsitikinau, kad ne tik šiandieniniam Lietuvos politiniam „elitui”, bet ir patiems piliečiams jau senai pribrendo laikas atsakyti į šį klausimą. To nepadarius, sunku tikėtis teigiamų pokyčių mūsų valstybėje, nes būtent nuo atsakymo į šį klausimą ir priklauso ar lemta Lietuvai tapti GEROVĖS VALSTYBE. Nevargindamas Jūsų galimomis spėlionėmis (apie kokia nors ypatingą tiesioginę užsienio investiciją), atsakysiu: PATS GEIDŽIAMIAUSIAS INVESTUOTOJAS LIETUVOJE yra Lietuvos pilietis, norintis dirbti, uždirbti ir kurti šeimą savo gimtoje šalyje, nes tai yra bet kurios sėkmingai besivystančios valstybės sąlyga ir pagrindas! 

Kodėl tuo esu įsitikinęs, siūlau paklausyti vykusios spaudos konferencijos fragmentus ir atsakymus į užduotus klausimus.

LR Seimo frakcijos LIETUVOS GEROVEI spaudos konferencijoje

Naujai kuriamos partijos – Santalkos Lietuvos gerovei „Lietuva yra čia“ programinės gairės (parengtos iniciatyvinės darbo grupės ir aktyviai svarstomos jau daugiau kaip du mėnesius) galės būti įgyvendinamos, kai tik joms pritars pakankamai didelė dalis Lietuvos piliečių, rinkimuose į LR Seimą.

Kokius matome būdus šiems tikslams įgyvendinti, jau kartą išdėsčiau, dalyvaudamas 2019-10-11 LR Seimo spaudos konferencijoje, kartu įvardinęs raudonąsias linijas, kurių neperžengsime ir kurios taps principinėmis nuostatomis, rengiant ir tvirtinant būsimus Lietuvos valstybės biudžetus, kai rinkėjai suteiks mums teisę formuoti valdančią daugumą jau po rinkimų į LR Seimą 202 metų spalio mėnesį

Ir šiandien galiu tik dar kartą pakartoti, tas nuostatas, kurios lems būsimo biudžeto suformavimą, kuris lems pirmiausia į šioje šalyje gyvenančių žmonių gerovę ir ves Lietuvos valstybės klestėjimo keliu:

  • Valstybė privalo išmokti gyventi pagal savo išgales, o ne pagal kažkieno formuluojamus norus.
  • Stiprinsime šalies gynybinį potencialą, gerindami socialinę-ekonominę Lietuvos piliečių gerovę, stiprindami pilietiškumą, tačiau neviršijant 2 proc. biudžeto lėšų skyrimą nuo BVP šalies gynybai;
  • Stabdysime Lietuvos darbingų piliečių socialinį dempingą, įsileidžiant pigią darbo jėgą iš kitų šalių;
  • Spartinsime vidutiniškai pasiturinčio gyventojų sluoksnio susiformavimą, kaip bet kurios kitos sėkmingai besivystančios  valstybės saugumo ir demokratijos garantą, užtikrindami SVV ir mažų ūkių plėtrai preferencines sąlygas, ribodami korporacijų ir monopolinių struktūrų įgeidžius diktuoti savo sąlygas:

Pasisakome už valstybinio taupomojo ir investicijų banko steigimą, kuris sugražintų valstybei galimybę kontroliuoti fiskalinius srautus, realiai sumažintų finansinių operacijų tarifus Lietuvos pagyvenusiems žmonėms ir socialiai jautrioms grupėms;

neapmokestinamas pajamų dydis (NPD) turi priartėti prie minimalaus mėnesinio atlygio (MMA);

PVM mokėtojo registravimo ribą padidinsime nuo 45 000 iki 85 000 Eurų metinės apyvartos;

laipsniškas PVM tarifo sumažinimas iki nulio, pirmo būtinumo prekėms;

sieksime administracinės naštos mažinimo verslui, mokytojams, gydytojams ir visiems Lietuvos piliečiams.

                      Suprantama, kad tai bus pasiekta ne iš karto ir ne per vienerius metus, bet ryžtingai ir palaipsniui keičiant nusistovėjusią praktiką gyventi pagal nepamatuotus lūkesčius, o ne pagal realias išgales!

Spaudos konferencijoje kartu su Arvydu Juozaičiu teko atsakyti į keletą klausimų:

Kada vyks suvažiavimas ir kiek turėsime steigėjų?
Apie globalią Lietuvą ir kaltinimus nacionalizmu
Apie koorporacijų diktatą
Kaip kviesime tapti kuriamos partijos nariais?

Publikacija savaitraštyje „ŠIANDIEN”: http://www.siandien.info/laikrastis-siandien-geidziamiausias-investuotojas-lietuvoje/

http://www.siandien.info/laikrastis-siandien-geidziamiausias-investuotojas-lietuvoje/

Tai pat žiūrėkite

LENKŲ MAŽUMĄ SUDARANTYS GYVENTOJAI, PIRMIAUSIAI YRA LIETUVOS PILIEČIAI

Kaip jau esu rašęs savo straipsnyje „Tikrų kovu debatuose nebuvo, kaip ir pačių debatų“, taip …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *