JUDĖJIMAS „LIETUVA YRA ČIA“ SAVO VEIKLĄ KETINA TĘSTI

„Visuomeninis judėjimas „LIETUVA YRA ČIA“ turi realią galimybę tęsti savo veiklą, išnaudodamas įvairias galimas juridines formas“ – teigia Saulius Lapėnas, ilgametis savivaldybininkas, aštuonis metus dirbęs LR Seimo nariu, keturis metus dirbęs Vidaus reikalų ministro patarėju, pastaruoju metu aktyviai rėmęs ir dalyvavęs Arvydo Juozaičio rinkiminėje kampanijoje. (straipsnis publikuotas savaitraštyje „ŠIANDIEN” 2019-05-31)

Dažnai tenka girdėti pasvarstymus ar pasibaigus rinkiminėms batalijoms neatslūgs Arvydo Juozaičio idėjų pakelta pilietinio aktyvumo banga, siekianti iš esmės keisti Lietuvos valstybės ateitį ir vaidmenį Europos Sąjungos sudėtyje?

Pirmame rinkimų į Prezidentus ture gautas 66957 rinkėjų pasitikėjimas Arvydo Juozaičio programinėmis nuostatomis įpareigoja rimtai galvoti ne tik tolimesnę visuomeninio sambūrio „LIETUVA YRA ČIA“, bet ir apie politinio judėjimo „LIETUVA YRA ČIA“ sukūrimą. Visuomeninis sambūris galėtų suvaidinti itin svarbų pilietinės kontrolės vaidmenį bet kokio lygio valdžios institucijoms ir priimamiems sprendimams.

 Siekiant aktyviai dalyvauti politiniame gyvenime ir per savo atstovus LR Seime, įtakoti įstatymų leidybą bei Vyriausybės formavimą, LR Seimo rinkimų įstatymas kol nenumato galimybės visuomeniniams komitetams ar judėjimams kelti savo kandidatų sąrašą. Todėl šiam tikslui tampa būtinas politinio judėjimo „LIETUVA YRA ČIA“ sukūrimas.

Yra bent keli būdai kaip tai galima padaryti. Paprasčiausias būdas sutelkti ne mažiau, kaip 2 tūkst. steigėjų politinio judėjimo „LIETUVA YRA ČIA“ sukūrimui, kuris atitiktų LR Politinių partijų steigimo įstatymo nuostatas ir įregistruoti. Ar toks būdas įmanomas, bus matyti, kai sulauksime visų galimų atsakymų į Arvydo Juozaičio kvietimą kiekvienam jį parėmusiam išreikšti savo valią dėl ketinimo tapti tokio politinio judėjimo nariu.

Kitas siūlomas būdas, pakviečiant jau esamų partijų narius su savo kolegomis inicijuoti svarstymus savo esamose partijose ir teikti savo kolegialius pasiūlymus dėl galimybių jungtis ar kitų bendradarbiavimo formų taikymo, suvienijant ir kitus šiandien išblaškytus politinius darinius vardan bendro tikslo turėti gerokai skaitlingesnį politinį junginį su pavadinimu „LIETUVA YRA ČIA“.

Šie abu būdai jokiu būdu neprieštarauja vienas kitam ir gali vienas kitą papildyti. Šiuo metu Lietuvoje registruota daugiau kaip 20 partijų ir jų tarpe yra tik formaliai atitinkančios keliamus reikalavimus, todėl matau galimybę su jų atstovais kalbėtis apie galimybę jungtis į bendrą judėjimą.

Šiandien ko gero ne man vienam susidaro įspūdis, kad kairę ir dešinę politinę pusę turinčios atstovauti partijos prarado gebėjimą atstovauti savo tradicines vertybes ir joms ypač neigiamą įtaką iki šiol daro neoliberalizmo idėjos…  Šiandien bent jau man akivaizdžiai trūksta tvirto stuburo politinio spektro centre, sudarant sąlygas Lietuvos piliečiams čia dirbti gyventi, dirbti, kurti šeimas, auginti vaikus ir sugražinti piliečiams pasitikėjimą savo valstybe, nes LIETUVA YRA ČIA!

Nuotrauka iš susitikimo 2019-05-22 Šiauliuose

Norintiems atsiliepti į Arvydo Juozaičio kvietimą ir pareikšti apie savo ketinimą tapti politinio judėjimo „LIETUVA YRA ČIA“ nariu, reikia užpildyti šią anketą: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeduLiw8rvKkZcl6XhJfam50ZdxhWwiT71CICD6LX1AYF9Uzg/viewform?fbclid=IwAR08NbDMnkb0_noy0_GXei4V2Inc0nqvRaPtC3s7uyQsMc0sqJJ26ycTZos
P.S.: Jūsų anketiniai duomenys bus panaudoti išskirtinai vidinei komunikacijai palaikyti tarp ketinimus jungtis prie politinio judėjimo deklaravusių asmenų ir politinio judėjimo „LIETUVA YRA ČIA“ steigiamojo suvažiavimo organizavimui, pakviečiant ir Jus aktyviai jame dalyvauti!

Publikacija savaitraštyje „ŠIANDIEN”: http://www.siandien.info/savaitrastis-siandien-judejimas-lietuva-yra-cia-savo-veikla-ketina-testi/?fbclid=IwAR2WeDz8M4MqmDLM-9_ovRvLP88V-3it0Ypcwgpzld3lIDYHOhyAQE0tTXY

Tai pat žiūrėkite

LENKŲ MAŽUMĄ SUDARANTYS GYVENTOJAI, PIRMIAUSIAI YRA LIETUVOS PILIEČIAI

Kaip jau esu rašęs savo straipsnyje „Tikrų kovu debatuose nebuvo, kaip ir pačių debatų“, taip …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *