INTERPELIACIJA MAN – Sauliaus Lapėno kalba ir svarstymas Jurbarko rajono savivaldybės posėdyje (papildyta video įrašais)

„Prisipažinsiu, susipažinęs su interpeliacijoje keliamų kaltinimų turiniu, buvo mintis atsakyti į juos, pasinaudojant sena patarle – koks klausimas, toks ir atsakymas, bet pagalvojau, kad savivaldybės tarybos nariai, gyventojai ir mane rinkę žmonės, tokį veiksmą greičiausiai palaikytų nemandagiu ir arogantišku jų pačių atžvilgiu.

Todėl, dar vakar vakare, savo internetiniame portale paskelbiau įmanomai išsamesnius atsakymus, net ir į tuos kaltinimus, į kuriuos itin sunku atsakyti, nes sunku suprasti kuo kaltina (ypač, kai kaltina dėl to, kad vykdau pavestas pareigas). Nuorodą į šiuos atsakymus, pasiunčiau visiems tarybos nariams ir socialinio tinklo facebook naudotojams. Tad norintys sužinoti kas, kur ir kaip – tokią galimybę turi.

Bendras įspūdis – interpeliacijoje kelti kaltinimai man primena, vėlgi paprastą gyvenimišką tiesą – „kai nori ką nors mušti, lazdą visada surasi“. O ar ji storesnė ar plonesnė, tai jau skonio ir supračio reikalas.

Bet, ačiū Dievui, savivaldybės taryba – tai ne gatvės muštynių vieta, kur kartais ir šalia esančios tvoros „štakietai“ (tvoros elementai) gali būti panaudojami. Savivaldybės taryba – gyventojų išrinkta taryba ir vadovaujasi įstatymais bei savo veiklos reglamentu, kurio privalo laikytis, jei nenori supanašėti į gatvės muštynių aikštelę. Savo veiklą ir savo atsakymus ir grindžiu teisės aktais, o jei kam tai nepriimtina ar neatitinka kažkieno lūkesčių, tai kreipkitės kur tik norit, bet ne į mane.

2015 metų balandžio 14 dieną, aš daviau, įstatymu numatytą, Tarybos nario priesaiką: „Aš, Saulius Lapėnas, prisiekiu gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus.

Būtent todėl aš ir vėl pakartoju – aš renkuosi tarnystę žmonėms, o ne partiniams interesams.

Ir toliau tęsiu savo darbą, aiškinantis iškilusias problemas, ieškosiu būdų joms spręsti ir dalyvausiu jų sprendimuose, kiek leis fizinės jėgos ir sukauptos žinios ir patirtis.

Ši kalba buvo pasakyta Jurbarko rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu, svarstant darbotvarkės klausimą „Dėl Jurbarko rajono savivaldybės mero pavaduotojo Sauliaus Lapėno atleidimo (Nr. TSP-365)”.

Visą interpeliacijos svarstymo eigą (apie 30 minučių trukmės), galite pamatyti Jurbarko rajono laikraščio „Šviesa” facebook socialinio tinklo puslapyje patalpintame video įraše  arba minėto įrašo  ištraukose:

Sauliaus Lapėno kalba Jurbarko rajono savivaldybės tarybos posėdyje – interpeliacijos svarstymo pradžioje:

Sauliaus Lapėno kalba ir atsakymai į klausimus Jurbarko rajono savivaldybės tarybos posėdyje – interpeliacijos svarstymo pabaigoje, prieš paskelbiant slapto balsavimo procedūros pradžią:

Atsakymus į keliamus kaltinimus, pabaigiau nuo ko ir pradėjau savo publikacijas „INTERPELIACIJA MAN”:  – „norinčių atsiimti savo parašus ant interpeliacijos teksto – neatsirado, nors tokią galimybę siūliau, taigi lieka tik viltis, kad slapto balsavimo rezultatai šiandien, kalbės patys už save ir galimybę atvirai žiūrėti vienas kitam į akis, turėsiu ne aš vienas.

Balsavimo komisijos pirmininko pavaduotojos Audronės Kurienės pranešimas apie balsavimo rezultatus :

Balsavime aš pats nedalyvavau,

o iš 22-ų dalyvavusių, 10 buvo už atstatydinimą, o 12 prieš. 

Taigi lieku dirbti mero pavaduotoju.

Dėkoju visiems, palaikiusiems ir supratusiems mano poziciją.

Laimėjau ne aš, bet laimėjo žmonės, kurių interesus gina tarybos nariai, balsavę prieš mano atstatydinimą.

Labai tai vertinu ir branginu.

SU ARTĖJANČIOMIS ŠVENTĖMIS!

=====================

Viso Jurbarko rajono savivaldybės tarybos posėdžio garso įrašą galite išgirsti apsilankę šiame Jurbarko rajono savivaldybės tarybos puslapyje ir suaktyvinę apačioje esančią nuorodą „Posėdžio garso įrašas” – ftp://Idamas:iduser6@195.182.82.180/pub/171221.wma ir atsisiuntę įrašą.

Apie interpeliacijos svarstymo eigą galite pamatyti Balticum TV laidos „Jurbarko žinios” 2017-12-22 reportaže (nuo 3:20 min. iki 12:10 min) – https://www.youtube.com/watch?v=-HrhRKiHGZg&t=737s

Tai pat žiūrėkite

„PARTIZANO RAUDA“ pagal Leonard Cohen atliekamą dainą „THE PARTISAN“

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną minint. Kai Jurbarko bardų klubo nariai paragino mane …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *