PERMAINŲ LAIKAS – RINKIMINIAME LEIDINYJE IR ŠIANDIENINĖJE TIKROVĖJE

PL_web600_WP_20150222_005Rinkimų kampanijos pradžioje Jurbarko rajono savivaldybės administracija už mokesčių mokėtojų pinigus išleido net 30 puslapių agitacinį – propagandinį leidinį „PERMAINŲ LAIKAS. Jurbarko rajono plėtra 2011 – 2014 metais“. Jame pateikti pagyrūniški patikinimai, džiaugsmingi skaičiai ir reklaminės fotografijos.

Tai galėtų neblogai pasitarnauti investuotojų viliojimui, bet jie gi įpratę tokius leidinius skaityti dažniausiai anglų kalba. O tai reiškia, kad visa ši paradinė – agitacinė reklama skirta ne investuotojams, kurių mums trūksta, o mums – paprastiems rajono gyventojams, kuriems net ir nebandoma parodyti kokie realūs pokyčiai vykstą ar kokie bus pokyčiai jau po permainų laiko. Kitaip tariant, kol kas tai galima vertinti tik kaip rinkiminių „makaronų kabinimą“, vietiniam rinkėjui ant ausų.

Nesismulkinsiu ir nesivelsiu į smulkmenas: analizuoti šio reklaminio leidinio skaičius ir rodiklius – šiuo metu tai būtų pernelyg varginantis ir daug laiko reikalaujantis užsiėmimas, tačiau prie to dar teks ne kartą sugrįžti savivaldybės tarybos nariams, kai reiks surasti papildomų lėšų sukurtai infrastruktūrai eksploatuoti ir palaikyti.

Šiandien dėmesingiau žvilgtelėkime tik į šio leidinio viršelį, kuriame pavaizduota prieš kelis metus vykusios miesto šventės metu užfiksuota Kauno gatvė ir palyginkim su tuo, kaip šis permainų laikas atsiliepė smulkiajam verslui 2015 metų pradžioje.

Tai labai paprasta, paimam fotoaparatą ir pereinam šia Kauno gatve. Ir štai ką matome, komentarų nereikalauja.

Pabaigai.

Dabar ir Jūs žinote, ką Jurbarko savivaldybės vadovų ir biurokratų kalboje reiškia žodžiai „PERMAINŲ LAIKAS“ ir „Jurbarko rajono plėtra“. Kad šios permainos nepaskatino kurti darbo vietas, taip pat gana akivaizdu. Ir nors šio leidinio tiražas nenurodytas, tačiau kaip šio rajono mokesčių mokėtojas noriu tik tikėtis, kad tai kainavo mažiau, nei pritrūko bibliotekos išsaugojimui Gricių kaime (apie 13 tūks.Lt).

Esu esu optimistas iš prigimties, tikiu savo ir Jurbarko krašto žmonių gebėjimais, matau būdus, kaip galime tai pakeisti, jei suteiksite man galimybę su Jumis dirbti KARTU.

Pasirinkimas bus Jūsų rankose prie balsavimo urnų.

Jurbarko krašto ateitis priklauso nuo kiekvieno gyventojo sėkmės.

KLASIKINIO LIBERALIZMO POLITINĖ REKLAMA SUKURTA Sauliaus Lapėno

Tai pat žiūrėkite

KSS-SL RINKIMŲ Į LR SEIMĄ NAUJIENLAIŠKIS NR.2

KSS-SL rinkiminio sąrašo Nr.10 RINKIMŲ AGITACIJA sukurta rinkimų kampanijos dalyvio platinimui neatlygintinai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *