SMALININKAI SIEKS KURORTINĖS TERITORIJOS STATUSO

Investicijų planavimas prasideda nuo nelengvų apsiprendimų dėl ateities siekių. Smalininkų bendruomenė 2011 metų pabaigoje privalėjo priimti nelengvą apsiprendimą dėl miestelio vystymosi perspektyvų.

Idėja vystytis kaip kurortinei teritorijai gali pradėti realizuotis patvirtinus bendrąjį planą. O kad šį planą parengti reikia apsipręsti dėl ateities siekių. Paprasčiausiai būtų nuspręsti vystitis kaip ir kiekvienam mažam miesteliui įmanoma sudaryti sąlygas: šiek tiek verslui ir jo teikiamoms paslaugoms, truputį viešojo sektoriaus įstaigos, mokyklai, sveikata, o kaip pritraukti papildomas investicijas, tai kaip ir savieigai paliekama problema.

Smalininkų bendruomenė išsikėlė ambicingą tikslą – siekti kurortinės teritorijos statuso. O tai jau visai kitoks požiūris į savo gyvenamąją aplinką ir galimas investicijas. Pasirinkus tokį vystymosį kelią, padangų perdirbimo įmonės ar kitos galinčios turėti neigiamą poveikį aplinkai įmonės šioje teritorijoje neįkursi ;). Gali kilti abejonių ir dėl esamų objektų ateities ir išlikimo galimybių. Tad galimas teritorijos patrauklumas ir išskirtinumas, tuo pačių reiškia ir aukščiau pakeltą kartelę kokybiškoms gyvenamosios aplinkos sąlygoms. Labai svarbu jau pačioje pradžioje suderinti šioje teritorijoje esančių ūkio dalyvių ir gyventojų lūkesčius.

Miestelio bendruomenė turi savo ateities viziją ir tai yra žymiai svarbiau nei neviltis ar nežinojimas, vardan ko gyvenama vienoje ar kitoje vietoje. Gyvenimas parodys, ar lemta išsipildyti šiems miestelio gyventojų lūkesčiams, o savo darbu stengsiuosi jiems visakeriopai padėti.

Daugiau informacijos laikraštyje „Mūsų laikas”: http://www.musulaikas.com/?id=5&nid=1875

Tai pat žiūrėkite

UŽ KĄ BALSUOTI, O UŽ KĄ GALI BŪTI ITIN PAVOJINGA!

Už ką balsuoti?             Pastarosiomis dienomis šį klausimą man užduoda vis dažniau. Neturiu jokio noro …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *