BARDŲ ŽYGIS PASIEKĖ VAKARŲ EUROPĄ

Per Lietuvą keliaujantis „Bardų žygis“ neapsiribojo vien mūsų šalies miestais. Asociacijos „Bardų klubas“ nariai, pakviesti Šveicarijos ir Austrijos lietuvių bendruomenių, vasario pabaigoje išsiruošė kelionėn į šias šalis. Koncertinėje išvykoje, kurią rėmė Raseinių rajono savivaldybė, dalyvavo raseiniškiai Kastytis Petryla, Darius Leveckis, Albinas Stakauskas, Rytas Germanavičius bei vilnietis Jonas Bagdonavičius ir jurbarkiškis Saulius Lapėnas.

Prastas oras ir automobilio gedimai nesutrukdė bardams įveikti dviejų tūkstančių kilometrų kelią į Šveicariją ir laiku surengti koncertą vietos lietuvių bendruomenei.

Kitą dieną muzikantai dalyvavo svarbiausiame metiniame Šveicarijos lietuvių bendruomenės renginyje, skirtame Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Prieš koncertą vyko šventinis minėjimas, kuriame pasisakė Lietuvos Respublikos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Šveicarijos Konfederacijoje Vytautas Petras Plečkaitis, Šveicarijos Lietuvių Bendruomenė pirmininkė Jūratė Caspersen bei kiti svečiai. Šveicarijos lietuvių bendruomenę pasveikino ir Raseinių rajono savivaldybės suvenyrus įteikė A. Stakauskas. Po oficialios šventės dalies vyko bardų koncertas kurį žiūrovai sutiko labai šiltai ir negailėjo plojimų.

Pasisvečiavę Ciuriche bardai išvyko į Austrijos sostinę Vieną. Čia lietuvių delegaciją pasitiko Austrijos lietuvių bendruomenės pirmininkė Jadvyga Kuršelienė. Ponia Jadvyga keliautojams surengė ekskursiją – supažindino su Vienos įžymybėmis, papasakojo daug įdomių dalykų.

Vietos lietuvių bendruomenės atstovai gausiai susirinko ir į Vienoje surengtą bardų koncertą. Susirinkusiuosius pasveikino nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Giedrius Puodžiūnas. Apie savo kūrybą pasakojo patys bardai.

Kiek pavargę, nes kelionė namo tęsėsi visą parą, tačiau kupini gerų įspūdžių bardai grįžo į Raseinius. Šios koncertinės kelionės dėka užmegztus ryšius ketinama plėtoti ir ateityje. Šveicarijos lietuvių bendruomenė išleido leidinį apie mūsų tautiečius – rašytojus gyvenusius toje šalyje. Kaip žinome Šveicarijoje Maironis parašė garsųjį eilėraštį „Vakaras ant ežero Keturių kantonų“. Leidinio pristatymą ketinama organizuoti ir Raseinių rajone, o vėliau mūsų tautiečiai planuoja projektą „Lietuvos rašytojų keliais Šveicarijoje“, kurį įgyvendinant numatoma pakviesti ir atstovų grupę iš Lietuvos.

Bardų klubo informacija

 http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2009-03-06-bardu-desantas-i-vakaru-europa/11285

Tai pat žiūrėkite

PAGERBDAMI GENOCIDO AUKŲ ATMINIMĄ, NEUŽMIRŠIME IR JŲ GELBĖTOJŲ

Liepos 3 dieną Jurbarko genocido aukų kapinėse, kartu su aukų giminėmis ir dalyvaujant žydų bendruomenės …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *