MUZIKANTŲ IR DAINININKŲ ATRANKA JAU ŠĮ ŠEŠTADIENĮ !

Kad ant scenos pamatytume geriausius iš geriausių, tradicinio menų festivalio „Pilies aidas“ organizatoriai numato sudaryti galimybę ir dar ne pakankamai žinomiems pretendentams parodyti savo gebėjimus.

Tai jie galės padaryti jau šį šeštadienį, gegužės 4 d., nuo 17 val. „Jurbarko miesto ir verslo dienos 2013” šventės metu Kauno gatvėje pastatytoje scenoje. Norintiems parodyti savo gebėjimus tereikia atvykti valanda anksčiau ir užsiregistruoti. Registracija vyks prie scenos nuo 16 val.

Preliminarioje Menų festivalio „PILIES AIDAS 2013” programoje, paskelbtoje  www.piliesaidas.lt   puslapyje, įvardinti pagrindiniai dalyviai ir pagrindinės programos dalys. Festivalio organizatoriai siekdami paskatinti kūrybiškumą, kiekvienais metais skiria didelį dėmesį dar neatrastiems talentams įvairiose menų srityse.

Šiais metais menų festivalis vyks dvi dienas, tad dėl riboto laiko ir didelio norinčiųjų dalyvauti skaičiaus, nuspręsta skelbti dalyvių atranką „Jurbarko miesto ir verslo dienos 2013” šventės metu. Šiuo metu į ją jau užsiregistravo kelios dešimtys įvairioms meno šakoms atstovaujančių kūrėjų ir atlikėjų.

Tiesa, atrankos metu pretendentus į didžiąją menų festivalio „PILIES AIDAS 2013“ sceną, vertins ne tik komisija, kurioje dirba Jaunimo centro-klubo „Geras“ prezidentas, menų festivalio „PILIES AIDAS“ organizatorius Darius Kalinauskas, „Bardų žygio per Lietuvą“ dalyvis, menų festivalio „PILIES AIDAS“ organizatorius Saulius Lapėnas, kompozitorė, muzikos mokytoja Rūta Šličkutė, Jurbarko kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Vaivorykštė“ vadovė Birutė Šneiderienė, Jurbarko Antano Sodeikos meno mokyklos mokytojas, kompozitorius, dailininkas ir poetas Kęstutis Andrius Vasiliauskas, tačiau ir žiūrovai.

Pasak vieno iš komisijos narių S. Lapėno, vertinant menininkus, bus atsižvelgiama į žiūrovų ir klausytojų reakciją bei aplodismentus. „Toks sprendimas – natūralus, nes iš daugelio konkursų patirties puikiai žinome, kad komisija gali būti subjektyvi. Tad žiūrovas pats galės pasirinkti, ką norės matyti per menų festivalį“, – teigia jis.

Penktąjį kartą istorijoje rengiamas festivalis šiemet truks dvi dienas, o jo pagrindinė koncepcija susijusi su kūrybingumo puoselėjimu, nes tai bet kokių iškylančių problem sprendimo galimybė” – teigia vienas iš festivalio organizatorių Saulius Lapėnas, linkėdamas visiems pajausti šventę ir būti ne tik žiūrovais, bet ir dalyviais.

Gamtoje, šalia Nemuno įsikūrusioje pilyje, vyksiančio festivalio “Pilies aidas” dalyvių laukia įtempta programa – visas dvi festivalio dienas įvairūs meniniai užsiėmimai, kultūriniai renginiai ir koncertai tęsis iki vidurnakčio.

Tradiciškai festivalio metu Panemunės pilies menėje bus rengiamos akademinės valandos, kuriose žinomi šalies žmonės žiūrovus kvies intymiam pokalbiui ir dalysis savo profesine patirtimi.

Dalis festivalio užsiėmimų bus skirta saviraiškai, naujų talentų pasireiškimui ir lavinimui. Dalyviai galės išbandyti muzikines-garsines-vokalines improvizacijas, dalyvauti moderniose istorinėse metamorfozėse, mokytis įvairių menu kūrybinėse dirbtuvėse, išbandyti įvairius žaidimus.

 

Rasida Kalinauskienė,

menų festivalio „Pilies aidas 2013”

atstovė spaudai,

 

www.piliesaidas.lt

www.jurbarkiskis.lt

Tai pat žiūrėkite

FESTIVALIO „PILIES AIDAS 2014” SVEČIAI IR LANKYTOJAI (II)

Na o į festivalį iš lėto rinkosi vis daugiau atvykstančių svečių ir dalyvių…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *