SAULIUS LAPĖNAS LANKĖSI HESENO FEDERALINĖJE ŽEMĖJE

Seimo pirmininko Viktoro Muntiano kvietimuSaulius Lapėnas  spalio 28 – 30 dienomis dalyvavo oficialios delegacijos vizite Heseno federalinėje žemėje.

Delegacija susitiko su Ofenbacho pramonės ir prekybos rūmų vadovybe ir Lietuvos ekonominės plėtros agentūros atstovu Ofenbache. Susitikimo metu buvo aptartos abiejų šalių bendradarbiavimo galimybės informuojant verslą užsienio rinkų klausimais, padedant užmegzti konkrečius verslo kontaktus.

Apžvelgus besiplėtojantčius dvišalialius prekybinius ryšius, delegacijos nariai pakvietė Vokietijos verslininkus iš naujo atrasti Lietuvą ir įvairias investavimo mūsų šalyje galimybes.

Saulius Lapėnas atkreipė Heseno parlamentarų ir verslininkų dėmesį į sekančiais metais numatomą daugiau kai tris kartus padidinti valstybės paramą daugiabučių namų renovavimui.

“Šiais metais itin išryškėjo poreikis sparčiau perimti Vokietijos patirtį renovuojant senesnės statybos daugiabučius namus. Taip būtų galima bent dalinai kompensuoti darbo rankų ir esamų gamybinių pajėgumų trūkumą Lietuvoje”- kalbėjo S.Lapėnas.

Lietuvai ir Vokietijai abipusiai būtų naudinga panaudoti Vokietijos verslininkų patirtį ir galimas investicijas efektyviau išnaudojant Nemuno upės galimybes krovinių ir keleivių pervežimui.  Seimo narys supažindino susitikimo dalyvius su šiuo metu realizuojama idėja skelbti konkursą reguliaraus keleivių susisiekimo organizavimui, perduodant eksplotuoti mobilias ir stacionarias prieplaukas nuo Kauno iki Rusnės. “Norint atkurti reguliarų keleivių pervežimą ir tuo būdu padidinti turistų skaičių, būtina, kad paslaugas teiktų įmonė galėtų savo vardu ir ilgamete patirtimi garantuoti aukštą tokių paslaugų kokybę” – teigė Saulius Lapėnas

Delegacija taip pat susitiko su Heseno Landtago Pirmininku Norbertu Kartmanu (Norbert Kartmann) ir kitais Landtago nariais. Susitikimo metu buvo aptartos kultūrinio, ekonominio bei politinio bendradarbiavimo stiprinimo galimybės.

Delegacijos nariai galėjo susitikti su lietuvių bendruomene, taip pat įvertinti didelę Heseno valdžios pagalbą Vasario 16-osios gimnazijai. Susitikimo metu buvo pažymėta parlamentinio bendradarbiavimo su Vokietijos Federacine Respublika visais lygiais svarba, ypač Lietuvai siekiant savo tikslų tarptautinėje arenoje ir Europos Sąjungoje. Taip pat buvo paliesti ir energetikos bei Europos kaimynystės politikos klausimai.

Paskutinę vizito dieną Frankfurto prie Maino miesto rotušės Imperatorių salėje įvyko susitikimas su miesto parlamento Pirmininku Karlhaincu Biūrmanu (Karlheinz Bührmann).

Kristina Aleksiejūnienė

LR Seimo nario padėjėja

Tai pat žiūrėkite

BALTOJOJE KNYGOJE DEMOKRATIJAI IR REALIAI SAVIVALDAI – VIETOS NEDAUG

Ne per seniausiai pasinaudojau kvietimu pabendrauti su garbiais Trečio amžiaus universiteto klausytojais Jurbarko miesto seniūnijos …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *