GĖLIŲ SODINIMAS PRIE IMSRĖS UPELIO TĘSIS

Spalio 5 d. po darbų  įvyko pirmoji talka, kurios metu sodinome tulpes ir daugiametes gėles prie Imsrės upelio. Šios idėjos autorės: verslininkė Liudmila Norkaitienė ir Jurbarko savivaldybės vyriausia architektė Gražina Gadliauskienė kvietė prisijungti visus neabejingus grožiui jurbarkiečius, kurie nori gyventi žydinčiame Jurbarke, juk taip gyventi  gali ne tik Europos miestai, Vilnius, Nida, Druskininkai…

Ruošiantis pasodinti gėles buvo parengtas gėlių sodinimo projektas prie Imsrės upelio pasivaikščiojimo takų.

Liudmilos ir Gražinos idėją palaikė Seimo narys Saulius Lapėnas ir kreipėsi į Jurbarko miesto vidurinių mokyklų vadovus prašydamas paremti šią gėlių sodinimo akciją. “Tikiuosi Jūsų pagalbos informuojant mokinius apie numatomą talką ir pakviečiant padaryti Mokytojo dienos proga prasmingą darbą ir ilgalaikę dovaną ne tik mokytojams, bet ir visiems jurbarkiečiams. Tikiuosi, kad šios pasodintos tulpės miesto gyventojus džiugins ne vieną pavasarį.”-savo rašte Jurbarko miesto mokykloms teigė Seimo narys Saulius Lapėnas.

Talkoje dalyvavo gana gausus būrys žmonių ir darbo užteko ir suaugusiems, ir vaikams.

Seimo narys Saulius Lapėnas padėkojo Jurbarko Vytauto Didžiojo mokyklos pavaduotojui  Sauliui Ambrazaičiui, kuris savo profesinės šventės dieną,  atskubėjo į talką tiesiai iš šventinio minėjimo, ir  nekreipdamas dėmesio į savo šventinę aprangą dirbo su kastuvu. “Šauni idėja verčia surasti laiko ir prisidėti savo asmeniniu darbu”- kalbėjo S.Ambrazaitis.

 Įgyvendinti projektą padėjo ir Jurbarko sporto klubo “KUMITE” jaunieji sportininkai.

Liberalų ir centro sąjungos Jurbarko skyrius į talką atnešė apie 700 įvairiausių rūšių tulpių svogūnėlių ir prisidėjo juos pasodinant.

 DnB NORD banko darbuotoja Nijolė Šneiderienė su draudimo vadybininke Danguole Vanina padėjo darbuotis idėjos autorėms Liudmilai Norkaitienei ir Gražinai Gadliauskienei.

LiCS skyrius pasirūpino karšta arbata ir sumuštiniais talkos dalyviams.

“Nuoširdžiai dėkojame Birutei ir Vytautui Adomukaičiams, Danguolei Juščienei, Jurbarko sodininkų bendrijai „Sodai“ už daugiamečių gėlių keriukus, Jurbarko LiCS skyriui už tulpes, visiems, sodinusiems gėles ir Irenai Kaminskienei už skanius sumuštinius ir karštą arbatą.

Šia talka – gėlių sodinimas nesibaigia. Pradėtus darbus tęsime ir kitą savaitę, o taip pat ir kitąmet. Visus norinčius kviečiu prisidėti prie organizuojamų darbų, nepraeiti pro dirbančius. Prisidėdami savo konkrečiu darbu puoselėkime viltį gyventi žydinčiame Jurbarke.

Šį  penktadienį nuo16.00 prie Imstės upelio pasivaikščiojimo takų laukiame visų, norinčių konkrečiais darbais prisidėti prie žydinčio Jurbarko” – sakė idėjos autorė Liudmila Norkaitienė.

 

Onutė Enčerienė

Seimo nario Sauliaus Lapėno

padėjėja-sekretorė

Tai pat žiūrėkite

UŽ KĄ BALSUOTI, O UŽ KĄ GALI BŪTI ITIN PAVOJINGA!

Už ką balsuoti?             Pastarosiomis dienomis šį klausimą man užduoda vis dažniau. Neturiu jokio noro …

Vienas komentaras

  1. Puiku, kad žmonės prižiūri gamtą ir daro Lietuvą gražesnę

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *