ATSAKYMAI Į LAIKRAŠČIO „MŪSŲ LAIKAS“ KLAUSIMUS

Sveiki, būtų šaunu, jei atsakytumėte į keletą klausimų.

Kaip vertinate partijos pirmininko rinkimų rezultatus, kurie vyko praėjusį šeštadienį?

Vertinu teigiamai, jau vien tą faktą, kad iškelti buvo net šeši asmenys, iš kurių rinkimuose dalyvavo keturi. Tai reiškia, kad mūsų tarpe yra pakankamai daug galinčių pretenduoti į lyderio pozicijas ir turinčių savo matymą, ką reikia daryti partijai šiuo sudėtingu jai laikotarpiu.

Kaip manote, ko pritrūko jums, kad būtumėte išrinktas?

Turėjau tikslą pateikti suvažiavimui ne tik partijos ateities vizija, bet ir konkretų partijos plėtros (vystymo) planą. Ko gero daugeliui suvažiavimo delegatų mano pateikti pasiūlymai ir veiksmų planas pasirodė per daug revoliucingi.  Nežiūrint į tai, pagal gautus balsus užėmiau trečią vietą.

Liberalcentristai suvažiavime taip pat priėmė rezoliuciją, kuria kreipiamasi į atstovų parlamente turintį Liberalų sąjūdį su raginimu vienytis. Savo tinklaraštyje rašėte apie „kitą kelią, sunkesnį ir mažiau patrauklų bei ne tokį vaisingą – rasti sąjungininkus ir įtikinti laiptinės kaimynus, kad gyventi švaresnėje ir tvarkingesnėje aplinkoje, maloniau ir patogiau“.

Ar nereiškia, kad radote paprastesnį būdą krizei išspręsti – persikelti pas kitus, kurie laiptinę jau susitvarkę? Nemanote, kad toks jungimasis pavėluotas?

Gal galėtumėte įvardinti partijos pavadinimą, kuri kas turi tokią „sutvarkytą laiptinę“? Tokių Lietuvoje nėra. Kiekvienoje partijoje savo problemos, o kai kuriose net gerokai didesnės nei mūsų.

Antra, apjungti visų partijų pastangas Lietuvos augimui ir jos piliečių gerovei – tai vienas iš liberalizmo tikslų. Bet kodėl visi mano, kad siekiant šio tikslo partijos privalo susilieti? Šios rezoliucijos esmė: mes visada buvome ir būsime atviri bendradarbiavimui ir dar daugiau, visada esame pasirengę priimti į savo gretas tikrus liberalus iš kitų partijų.

____________________________________________________________________________

P.S.: šie klausimai ir atsakymai buvo išspausdinti laikraštyje „Mūsų laikas” 2013-03-08 antrame puslapyje.

Musu laikas10

 

Tai pat žiūrėkite

„PARTIZANO RAUDA“ pagal Leonard Cohen atliekamą dainą „THE PARTISAN“

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną minint. Kai Jurbarko bardų klubo nariai paragino mane …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *