BALSUOKITE!

Vienos minutės trukmės mano pasisakymas po Atviro pokalbio Jurbarko mieste:

TRUMPAI APIE SAVE

Pagal išsilavinimą aš – architektas. Poreikis skaityti ir suprasti dokumentus bei sąmatas, būtinybė tikrinti projektus, kad pastatas nesugriūtų ant gyventojų galvos – įteigta nuostata, galima sakyti, nuo studijų suolo. Sisteminis architekto mąstymo būdas ir gebėjimas pasitikėti faktais, o ne nuomonėmis – pageidautinos savybės bet kuriam Seimo nariui, tuo aš įsitikinau asmeniškai, dirbdamas aštuonis metus Seimo nariu ir keturis metus ministro patarėju Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijoje.

O šiuo metu esu Jurbarko rajono savivaldybės mero pavaduotoju ir savo „kaulų smegenimis“ jaučiu ko trūksta savivaldai aktualiuose įstatymuose. Tai vienas iš argumentų, kuris lėmė mano apsisprendimą kandidatuoti šiuose rinkimuose į LR Seimą.

Pagal politinius įsitikinimus nuo 1995 metų,  aš – klasikinis liberalas – europietiškų tradicijų respublikonas. Kadangi yra tam tikra painiavos pavadinimuose, o kartu ir bandymų spekuliuoti liberalizmo sąvoka trumpai paaiškinsiu. JAV-e europietiško liberalizmo analogas Respublikonų partija: Abraomas Linkolnas, Teodoras Ruzveltas, Ronaldas Reiganas, Džordžas Bušas, Donaldas Trampas ir kt. Pagrindinės Respublikonų partijai būdingos nuostatos – kova su bet kokios formos vergove ir nacionalinių interesų gynimas. Nepritarimas vienalytėms santuokoms, pornografijai, prostitucijai ir narkotikų vartojimui. Siekis mažinti mokesčius ir valstybės kišimosi į ekonomiką, ribojimas.

Europos parlamente tradicinius liberalus atstovauja ALDE partija, kurios pilnateise nare yra Darbo partija.

 

           SAULIAUS LAPĖNO AUTOBIOGRAFIJA

Gimiau 1962 m. kovo 14 d. Mažeikių mieste. Buvau pakrikštytas šio miesto bažnyčioje, kur tuo metu gyveno mano tėvai ir didžioji dalis giminės iš mamos pusės.

            Mokslai ir studijos

1969 m. pradėjau lankyti Varėnos vidurinės mokyklos 1-mą klasę. 1974 m. mokslus tęsiau Gelgaudiškio vidurinėje mokykloje, kurią baigiau 1980 m.

1980 m. įstojau į Vilniaus inžinerinio instituto Architektūros fakultetą, kurį baigiau 1985 m., įgydamas Architekto specialybę.

Vėliau mokytis ir gilinti ekonomikos bei valstybės valdymo žinias teko, LR Seime 2000 – 2008 metais, dirbant Valstybės valdymo ir savivaldybių, Kaimo reikalų, Ekonomikos komitetuose ir Verslo ir užimtumo komisijoje. Mokytis teko ir 2008 – 2012 metais dirbant Vidaus reikalų ministro patarėjo pareigose.

Darbinė veikla

Po studijų nuo 1985 m. dirbau Jurbarko rajono Žemės ūkio valdyboje inžinieriumi techninei priežiūrai.

1986 metais pradėjau dirbti Jurbarko rajono Architekto gamybinėje grupėje projektuotojo pareigose ir tais pačiais metais buvau išrinktas Jurbarko DŽDT miesto vykdomojo komiteto pirmininku (šiais laikais tai atitiktų miesto seniūniją),

1989 m. –  Jurbarko rajono savivaldybės Vykdomojo komiteto pirmininku ir po pirmųjų savivaldos rinkimų, 1990 m. – savivaldybės tarybos narių valia tapau Jurbarko rajono savivaldybės Valdytoju.

1991 m. įregistravau projektavimo įmonę „Sala“. Vėliau su bendraminčių komanda įkūrėme S.Lapėno komanditinę ūkinę bendrovę „Akcentas“.

1992 m. įregistravau S. Lapėno įmonę „Asla“. Šiose įmonėse dirbau direktoriumi bei architektu iki 2000 metų.

2000 m. buvau išrinktas VIII Seimo nariu Jurbarko rinkimų apygardoje Nr.62:

2008 m. buvau išrinktas antrai kadencijai IX Seimo nariu Jurbarko rinkimų apygardoje Nr.62:

2008 – 2012 m. X LR Seimo kadencijos metu, dirbau LR Vidaus reikalų ministro patarėju įvairiais ES finansuojamų  struktūrinių fondų (Išorės sienų, Grąžinimo, Regioninės plėtros) klausimais.

20012 – 2015 dirbau UAB „ASLA“ vadybininku ir konsultantu marketingui.

Nuo 2015 balandžio mėnesio 14 dienos esu Jurbarko rajono savivaldybės mero pavaduotojas.

 

Politinė veikla 

1988 metais, siekdamas palaikyti politinį Lietuvos atsijungimo nuo TSKP procesą, buvau įstojęs į Lietuvos komunistų partiją. (1989 m. LKP atsiskyrė nuo TSKP ir dėl atsiradusių ideologinių prieštaravimų aš išėjau iš šios partijos. Tuo metu dalyvavau Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio veikloje ir rėmiau pilnai nepriklausomos Lietuvos siekį. 1988m. – LPS Jurbarko skyriaus buvo deleguotas ir dalyvavau Steigiamajame Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio suvažiavimo darbe.

1995 m. įstojau į Lietuvos liberalų sąjungą. Įregistravus šios sąjungos Jurbarko skyrių, buvau išrinktas skyriaus pirmininku. Nuo 1995 m. nuolat dalyvaudavau savivaldybių rinkimuose ir buvau renkamas į Jurbarko rajono savivaldybės Tarybą. 2014 metų liepos mėn., išnykus Liberalų ir centro Sąjungai, panaikinau savo narystę šioje partijoje.

Nuo 2016 metų sausio mėn. esu Lietuvos Darbo partijos nariu ir prisilaikau nuoseklios tradiciniam liberalui būdingos pozicijos.

Žmona Jolita dirba Tauragės visuomenės sveikatos centro Jurbarko skyriaus vedėja. Sūnus Mantas ir dukra Laura baigę studijas Vilniaus universitete, dirba Vilniuje.

Išsamesnę biografiją ir informaciją rasite www.slapenas.lt portale.

 

Tai pat žiūrėkite

„PARTIZANO RAUDA“ pagal Leonard Cohen atliekamą dainą „THE PARTISAN“

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną minint. Kai Jurbarko bardų klubo nariai paragino mane …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *