1991 SAUSIO MĖNESIO NAKTŲ LAUŽUS PER ANKSTI GESINTI

 

_!_photo01_!!_DSC_0304_min2Tragiškų 1991 metų sausio mėnesio įvykių metu formavosi ir brendo Lietuvos pilietinė visuomenė. Mes prisimenam, kaip beginkliai Lietuvos piliečiai susitelkė ne tik prieš sovietų imperijos okupantus, ne tik prieš politikierių diktatą ir lagerius, ne tik dėl savo gyvasties išsaugojimo, bet dėl siekio tapti laisvais laisvoje Lietuvoje!
Amžina šlovė kritusiems sausio 13 dieną! Šlovė tiems, kurie sekančiomis dienomis, jau žinodami apie pralietą kraują ir aukas tęsė budėjimą prie Seimo, gindami mūsų teisę į laisvę.
Būtent tokiomis sąlygomis ir gimsta laisva tauta. Būtent tada lozungas „Laisvė arba mirtis!” įgavo labai realią reikšmę. Visi buvome pasirengę stovėti iki galo. Ir nugalėję abejones, atmetę baimes, susivieniję ir palaikę vienas kitą – mes laimėjom.
Nepraraskim ir neišbarstykim maudžiančio meilės jausmo Tėvynei širdyje, kurį įgavome tada ir saugome iki šios dienos, garsių kalbų ir iškilmingų minėjimų fone, įprasdami prie vadovėlinių tiesų ir įvairių proginių renginių bei straipsnių gausos.
Kova už laisvę tęsiasi, ir tęsis kasdieninėje politikoje, ekonomikoje, kultūroje. Ir tai bus tol, kol saugosime istorinę atmintį apie mūsų pilietinės visuomenės pergalę, kol mums bus svarbi Lietuvos valstybės ir būsimų kartų ateitis.
Sausio mėnesio naktų laužai pastoviai turi degti mūsų širdyse, kad galėtume šią ugnį perduoti ir būsimų kartų Lietuvos laisvės gynėjams!

Tai pat žiūrėkite

LENKŲ MAŽUMĄ SUDARANTYS GYVENTOJAI, PIRMIAUSIAI YRA LIETUVOS PILIEČIAI

Kaip jau esu rašęs savo straipsnyje „Tikrų kovu debatuose nebuvo, kaip ir pačių debatų“, taip …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *