Ataskaita rinkėjams: VICEMERO POZICIJA – NAUJA GALIMYBĖ AKTYVIAI VEIKTI

_11554_1584727398434455_8585096123571054943_nPirmą kartą tiesiogiai rinkto Jurbarko rajono mero inauguracija pažymėjo naujo istorinio laikotarpio mūsų krašte – tikros demokratijos idėjų realizavimo pradžią. Mes visi, rajono piliečiai, gavome unikalią galimybę naujai spręsti įsisenėjusias ir viena kitą sąlygojančias problemas, kylančias dėl grėsmingo gyventojų skaičiaus mažėjimo, darbo vietų bei tiesioginių investicijų trūkumo ir žemo verslumo lygio.

Geopolitinė ir ekonominė situacija pasaulyje ir Lietuvoje kol kas toli gražu nekelia optimizmo. Reikia pripažinti, kad mūsų visų laukia rimtas ir nelengvas darbas, o ne laiko švaistymas laukiant stebuklo. Ir tai turės padaryti ne vien savivaldybės vadovai ar naujai išrinkti savivaldybės tarybos nariai, o visa mūsų krašto visuomenė. Tik susitelkę ir dirbdami kartu pasieksime sėkmę ir įveiksime laikmečio iššūkius.

Šiomis dienomis daugelis iš tų, kurie palaikė mano rinkiminę programą „KARTU“ (o tai beveik 15 procentų nuo dalyvavusių rinkimuose Jurbarko rajone), manęs klausia apie šioje programoje išdėstytų teiginių ir pasiūlymų likimą. Ar pavyks realizuoti bent dalį jų?

Tikiuosi, kad taip, nes daugelis mano programinių teiginių sutampa su šiuo metu derinamos valdančiąją daugumą sudarančios koalicijos programos teiginiais.

Valdančiąją daugumą sudarančių tarybos narių sutarimo ir jurbarkiečių išrinkto mero Skirmanto Mockevičiaus išreikšto pasitikėjimo mano gebėjimais spręsti kylančias problemas dėka, balandžio 14 dieną buvau išrinktas Jurbarko rajono savivaldybės mero pavaduotoju.

Kaip ir išrinktas meras nesu jokios partijos narys. Ir nors mano tradicinių rinkėjų, remiančių mano pažiūras, skaičius nežymiai sumažėjo (2012 metais mane palaikė 1888 rinkėjai, o 2015 metais 1732 rinkėjai, – pripažįstu, kad man nepavyko įtikinti 156 rinkėjų dar kartą balsuoti už mane), tačiau laikau savo pareiga užtikrinti, kad šių žmonių nuomonė, ginant klasikinio liberalizmo, demokratijos, respublikos, teisingumo ir realios ekonomikos idėjas, būtų išgirsta ir į ją būtų atsižvelgiama, priimant rajono savivaldybės sprendimus.

Todėl viešai pareiškiu:

  • šiuose savivaldos rinkimuose dalyvavau ne dėl posto, o todėl kad mačiau labai konkrečias tarpusavyje persipinančias (viena kitą sąlygojančias) problemas Jurbarko krašte: sparčiai mažėjantis gyventojų skaičius, investicijų ir darbo vietų trūkumas, žemas verslumo lygis.
  • Ne tik mačiau šias problemas, bet žinau ir galimus jų sprendimo būdus.
  • Tikiuosi, kad mano sukauptos žinios, patirtis ir gebėjimai bus naudingi Jurbarko krašto žmonėms, siekiantiems teigiamų pokyčių ir naujų galimybių.

Dėkoju už pasitikėjimą!

Visada su Jumis Saulius Lapėnas

 

Nuorodos

2012 m.: http://www.vrk.lt/statiniai/puslapiai/2012_seimo_rinkimai/output_lt/rezultatai_vienmand_apygardose/rezultatai_vienmanate_apygarda7271aktyvumasdesc1turas.html

2015 m.: http://www.2013.vrk.lt/2015_savivaldybiu_tarybu_rinkimai/output_lt/rezultatai_daugiamand_apygardose/apygardos_rezultatai7772.html

Tai pat žiūrėkite

KSS-SL RINKIMŲ Į LR SEIMĄ NAUJIENLAIŠKIS NR.2

KSS-SL rinkiminio sąrašo Nr.10 RINKIMŲ AGITACIJA sukurta rinkimų kampanijos dalyvio platinimui neatlygintinai.

Vienas komentaras

  1. Mes rinkėjai, kurie palaikėme Jūsų rinkiminę programą „KARTU“ linkime sėkmingai realizuoti programoje išdėstytus teiginius, pasiūlymus. Mes tikime, kad su jurbarkiečių išrinktu meru Skirmantu Mockevičiu pavyks išspręsti visas kylančias problemas .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *