VISŲ KANDIDATŲ Į JURBARKO SAVIVALDYBĖS MERUS VIDEO ĮRAŠAS (iš debatų Verslo centre vasario 12 dieną).

Su kandidatais„Aš nepritariu jūsų įsitikinimams, bet esu pasirengęs numirti už jūsų teisę juos reikšti“ – žinomas posakis iš prancūzų mąstytojo  Voltero biografijos, geriausiai demonstruoja vieną iš esminių klasikinio liberalizmo principą ir vertybę – teisę į laisvą žodį.

Po paskelbtų savo pasisakymų debatuose Verslo centre (vasario 12 dieną), panaudojant savo video archyvinę medžiagą, gavau nemažai pageidavimų publikuoti visą turimą video medžiagą.  Rinkėjų susidomėjimas pagrįstas, nes šis video įrašas unikalus – visi kandidatai susodinti prie vieno stalo, pateikia savo požiūrius apie Jurbarko rajono savivaldybės ateitį, dalyvauja gyvoje diskusijoje ir atsako į užduodamus klausimus. Belieka tik apgailestauti, kad nieko panašaus neorganizavo rajono rinkimų komisija.

Paskelbdamas šiuos video įrašus, siekiu suteikti rinkėjams kuo daugiau informacijos apie kandidatus, ne tik propaguodamas klasikinio liberalizmo vertybes, bet ir užpildydamas informacijos trūkumą apie vykstančią rinkiminę kampaniją.

Pateikdamas šį videoįrašą, turėjau užsiimti ganėtinai daug laiko užimančiais (ir mano nuomone ne itin reikalingais) darbais – įterpti papildomus įrašus, nes tokie reikalavimai yra nustatyti Vyriausiosios rinkiminės komisijos. Akivaizdu, kad jie baiminasi dėl rinkėjų gebėjimo atskirti politinę reklamą nuo komercinės. Tačiau mano akimis nuoroda POLITINĖ REKLAMA, nenurodant kokią tai atstovaują ideologiją –  visiškas absurdas. Net jei deklaruojamas ideologijos nebuvimas – tai jau ideologija, tik dar labiau nenuspėjama. Žmogus be ideologinių nuostatų, blaškosi kaip vėtrungė, priklausoma nuo vėjo krypties. Šiandien jis pažada ištikimybę vakarų vertybėms, o rytoj gali tapti ištikimu Kremliaus draugu. Kokiu būdu rinkėjas gali nuspėti, kokios politikos atstovavimo jis gali tikėtis iš vieno ar kito kandidato? Kieno interesus jis gins ir kokių sieks tikslų?

Todėl laikausi nuostatos neslėpti nuo rinkėjų savo įsitikinimų ir politinių pažiūrų. Gal kam tai nepatiks, tačiau iš anksto pasakysiu, kad VRK reikalaujamas užrašas „Klasikinio liberalizmo politinė reklama – parengta Sauliaus Lapėno“ pirmiausiai liečia mano paties pateikiamą video medžiagą, o ne kiekvieno iš kandidatų pasisakymus, kuriems (ir tikrai ne visiems), esu linkęs pritarti. Tačiau pritariu Voltero nuomonei, kuris yra pasakęs: „Galvokite ir leiskite galvoti kitiems“, todėl tai ir darau.

P.S.: Videoįrašas buvo daromas automatiniu režimu, kurio metu vyko periodiniai perkrovimai, todėl gali būti nedideli trūkčiojimai, o ir pats susitikimas vyko ilgiau, nei veikė kameros akumuliatorius.

            Video įrašas (peržiūrėjimo patogumui) padalintas į keturias dalis:

1 dalis. Autoriaus įžanga, apie renginį ir visų kandidatų į Jurbarko savivaldybės merus prisistatymas (viso 19 min.):

2 dalis. Kandidatų atsakymai į klausimą: „Kokia pagrindinė priežastis verčianti žūtbūtiniai kandidatuoti į merus? Domina ne skambūs lozungai, o pagrindinė kandidatavimo priežastis“. (viso 11 min.):

3 dalis.  Kandidatų atsakymai į klausimą: „Buvo išsiuntinėtos anketos „Norinčiam gyventi ir dirbti Jurbarko krašte“. Kiek gauta anketų ir kiek buvo pasiūlyta darbo vietų. Ką reikia padaryti, kad būtų kuriamos darbo vietos?“ (viso 17 min.):

4 dalis Kandidatų atsakymai apie komunalines paslaugas ir į klausimą: „Ką darysit, kad neištuštėtų kaimai?“,  „Kaip kovosit su kvapais sklindančiais nuo išlaistomų srutų ant laukų ir  nuo kiaulininkystės komplekso „Dainiai“ ?“ (viso 36 min.):

Kaip klasikinio liberalizmo atstovas, matau būtinumą, duoti realią galimybę Jurbarko krašto žmonėms patiems pasirinkti, kas kovo 1 dieną perims Jurbarko rajono savivaldybės vairą, o tuo pačiu ir galimybę įtakoti mūsų ateitį, dalinuosi su visais, videofilme užfiksuota medžiaga renginio metu.

O tiems, kam įdomūs tik mano atsakymai – gali pamatyti šiuose fragmentuose (viso – 12 min.):

KLASIKINIO LIBERALIZMO POLITINĖ REKLAMA parengta Sauliaus Lapėno

Tai pat žiūrėkite

KSS-SL RINKIMŲ Į LR SEIMĄ NAUJIENLAIŠKIS NR.2

KSS-SL rinkiminio sąrašo Nr.10 RINKIMŲ AGITACIJA sukurta rinkimų kampanijos dalyvio platinimui neatlygintinai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *