Kreipimasis į liberalus prieš LiCS tarybos posėdį 2014-01-25

Liberalai,

Nuo kada mes praradome gebėjimą blaiviai vertinti politines ir ekonomines realijas? Nuo kada ėmėme tarnauti svetimai mums socializmo ideologijai?

Nuo kada pradėjome tikėti „raudonąja“ Vyriausybe, tuo labiau, kad šis tikėjimas neatneš mums jokios politinės naudos?

Visiems žinoma, kad formalių Mastrichto kriterijų atitikimas „ant popieriaus“, nereiškė Graikijos ekonomika buvo pasirengusi stojimui į euro zoną, lygiai taip pat kaip ir Lietuvos ekonomika mūsų dienomis. Būtent tuo tada pasinaudojo „raudonoji“ Vyriausybė, kad nereikėtų vykdyti ekonomikos liberalizavimo, ir gavo galimybę prieš ateinančius rinkimus pasinaudoti „pigesnių“ kreditų gavimo galimybėmis iš vienos pusės didinant šalies įsiskolinimą, o iš kitos pusės sukuriant „praturtėjimo“ iliuziją savo piliečių tarpe. Būtent tokia politika atvedė šalį prie krizės iš kurios ji dar neišėjo.

Šiandien visi supranta, kad įėjimas į euro zoną leidžia ne tik imti (ir „suvalgyti“ valstybės poreikiams) sąlyginai „pigesnius“ kreditus, bet ir nuima nuo šalies Vyriausybės (tai vyko ir vyksta visose įstojusiose į euro zoną šalyse) būtinumas atitikti Mastrichto kriterijus jau po įstojimo į euro zoną.

Tai kuo mūsų dabartinė Vyriausybė blogesnė? Be liberalų ir rinkos ekonomikos šalininkų kontrolės, kurių nėra šioje Lietuvos Vyriausybėje, kas dar gali sustabdyti  ėjimą šiuo pavojingu keliu?

Aklai paklusdami socialdemokratų siekiui nuimti juos ribojantį barjerą, mes tapsime nusikaltimo bendrininkai. Ir kuo vadovaujamės? Mūsų nenoru ar netikėjimu laimėti sekančiuose Seimo rinkimuose? Akivaizdu, kad dabartinė Vyriausybė, gavusi galimybę pigiau pasiskolinti tikrai nevykdys ekonomikos liberalizavimo ar lėšų taupymo, o bandys sukurti praturtėjimo iliuziją (kaip tai buvo daroma Graikijoje). Socialdemokratams ši iliuzija gali padėti laimėti rinkimus 2016 metais, nors už tai turės sumokėti būsimos kartos… O mes neturėsime ką pasakyti, nes bandome garsiai palaikyti šį pražūtingą Lietuvai kursą.

Tai kas juos sustabdys?

Jei net mes, Lietuvos liberalai, vadovaujamės ne pragmatizmu, ne blaivia logika ir faktais, ne per amžius patikrinta ideologija, ne politiniais interesais, o tik mūsų politinių priešininkų melaginga argumentacija ir lozungais.

Ponai, nustokime pilti vandenį ant Europos Sąjungos priešų malūno!

Be liberalų Vyriausybės – negali būti euro įvedimo Lietuvoje!

Euras gali būti įvestas tik su liberalų dalyvavimu ir aktyvia kontrole!

Tai pat žiūrėkite

„PARTIZANO RAUDA“ pagal Leonard Cohen atliekamą dainą „THE PARTISAN“

Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną minint. Kai Jurbarko bardų klubo nariai paragino mane …

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *