MENŲ FESTIVALIS TURĖS NE TIK STOGĄ!

Lietus ar per nelyg kaitri saulė dažnai sukeldavo abejones, ar bus pakankamai saugu ir patogu Panemunės pilies kieme, kur tradiciškai vyksta menų festivalis „Pilies aidas“. Įgavę pakankamai karčios patirties, festivalio organizatoriai šiais metai pabandė rimčiau pasirūpinti žiūrovų ir dalyviu komfortu renginių metu. Nors prognozės skamba viltingai ir žada palankius orus, bet atsarga gėdos nedaro. Tad jau šį kartą atvykę į festivalį svečiai galės jaustis apsaugoti ir nuo netikėto lietaus, ir nuo kaitrios saulės spindulių (jei tik bus jų perteklius).

Malonios staigmenos, šiuo metu kuriamos Vilniaus dailės akademijos menininkų, lauks atvykusių į menų festivalį „PILIES AIDAS 2014”. Festivalio išvakarėse aktyviai rengiamos dar neregėtų darbų ekspozicijos.

Eglė Ganda Bogdanienė – Vilniaus dailės akademijos prorektorė, profesorė nuoširdžiai kviečia atvykti į V-ojo tarptautinio veltinio simpoziumo atidarymą Panemunės pilies ekspozicijų salėse jau šį penktadienį 17 val., o tie kas negalės  dalyvauti atidaryme, turi progą pamatyti unikalius kūrinius (ne tik iš veltinio) jau festivalio metu šeštadienį. (foto su kilimu)

WP_20140827_012

Telieka primini, kad jau šį šeštadienį festivalio organizatoriai atvers Panemunės pilies kiemo vartus anksti ryte,  o atidarymas įvyks 12 val. Atvykusių į festivalį lauks net keturios „akademinės valandos su bardu“, kurių metu girdėsite ne tik tris vyrus: Saulių Lapėna, Virgį Šidlauską, Andrių Zalieską, bet ir visiems gerai pažįstamą Jūratę Miliauskaitę (grupės „Sekmadienis“ vokalistę, dainų autorę ir atlikėją). Na o su visa programa galite susipažinti www.piliesaidas.lt portale.

Festivalis bus puiki proga po vasaros sugrįžusiems mūsų krašto žmonėms pabendrauti, atsipalaiduoti po darbymečio ir pasisėmus gerų emocijų bei jėgų toliau kurti Lietuvos ateitį.  

_______________________

 

Menų festivalis „Pilies aidas” pradėtas rengti 2007 m. Festivalio centras – Vilniaus akademijai priklausanti rekonstruota Panemunės pilis, Jurbarko rajono savivaldybėje.

2013 metų gegužės mėnesio pradžioje Panemunės pilyje įvyko Vilniaus dailės akademijos surengtos Panemunės pilies vakarinio korpuso atidarymo iškilmės po  ilgai trukusių restauravimo ir renovavimo darbų.

Daugiau nei 400 metų skaičiuojanti Panemunės pilis, dar vadinama Gelgaudų arba Vytėnų pilimi, yra vienas žymiausių Lietuvos architektūros ir kultūros paminklų. Vengrų kilmės dvarininko Jonušo Eperješo 1604 m. pastatyta pilis yra ryškiausias renesansinės rezidencinės pilies pavyzdys Lietuvoje. Tai ne krašto gynybai skirta tvirtovė, o tipiška XVII a. didiko pilis su gynybiniais įrengimais, gyvenamaisiais ir ūkiniais pastatais. Manoma, kad pilį statė architektas Petras Nonhartas.

 

 

Rasida Kalinauskienė,menų festivalio „Pilies aidas 2014”

atstovė spaudai

8 633 71505info@jurbarkiskis.lt

www.jurbarkiskis.lt

 

Tai pat žiūrėkite

FESTIVALIO „PILIES AIDAS 2014” SVEČIAI IR LANKYTOJAI (II)

Na o į festivalį iš lėto rinkosi vis daugiau atvykstančių svečių ir dalyvių…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *